Wereld Reuma Dag, 12 oktober 2020 – Nieuw magazine ‘Axiale SpA’

 In Actueel

Annamarie Thomas neemt het eerste exemplaar van het magazine ‘Axiale SpA’ in ontvangst uit handen van Helma Dollevoet van firma Novartis. Zij doet dat namens alle patiënten met axiale SpA en Stichting Axiale SpA.

Mark van Woudenberg, voorzitter van de stichting was er, op 1.5 meter afstand, bij: “Jaarlijks wordt op Wereld Reuma Dag aandacht gevraagd voor reuma en de gevolgen van reuma op patiënten en hun omgeving in het dagelijks leven. Er zijn diverse aandoeningen onder de verzamelnaam reuma, patiënten met Axiale SpA vormen daarbinnen een grote groep.

Wij zijn heel blij met dit prachtige eenmalige magazine, vol met geweldige mensen en specialisten met hun verhaal. Het was al lange tijd een grote wens van ons om zo’n magazine te maken. Al die verhalen vormen samen een fantastische bron aan informatie, vooral voor mensen die hun weg om te leven met deze vervelende aandoening nog moeten vinden. Dit magazine zien we als aanvulling op onze website, en wordt beschikbaar voor patiënten via de reuma-poli’s in de ziekenhuizen.

Goed geïnformeerd zijn helpt je om je leven met axiale SpA vorm te geven. Wereld Reuma Dag is dan ook een mooi moment om extra aandacht te vragen voor vroege diagnose, goede behandeling, acceptatie, werk, seks, moeheid, balans in je leven, communicatie met je arts en natuurlijk het belang van bewegen!”

Recent Posts