Welkom

Welkom op de website van Stichting Axiale SpA Nederland, de organisatie in Nederland voor mensen met de ziekte van Bechterew. Kijk op je gemak rond binnen onze website en wij horen het graag als je iets mist of onjuist vindt.
Veel kijk- en leesplezier!

Vraag aan deskundige

Heb je na het lezen van de artikelen op onze website nog vragen die te maken met de ziekte van Bechterew, stel die dan aan onze ervaringsdeskundige.

 

Actueel:

 1. Het coronavirus: wat betekent dat voor je als je reuma hebt? 21 maart 2020

  Het zijn onzekere tijden met het Coronavirus. Veel reumapatienten zitten met twijfels over het gebruik van hun medicatie. Stop niet zonder overleg met je arts. ReumaNederland heeft veel actuele informatie. Neem hier ook eens een kijkje: https://reumanederland.nl/nieuws/nieuws/coronavirus/

  Lees meer

 2. Annulering Bechterew Volleybaltoernooi op 4 april 2020 10 maart 2020

  Beste deelnemers, vrijwilligers en andere belangstellenden, kortom beste vrienden, Dit bericht zal jullie waarschijnlijk niet verrassen maar het bestuur van Stichting Axiale SpA Nederland heeft besloten het volleybaltoernooi op 4 april in Utrecht te annuleren in verband met het Coronavirus. Dat doen we met pijn in ons hart maar met de kennis van nu achten wij het niet verantwoord het toernooi door te laten gaan. Met het bestuur hebben we alle voors en tegens besproken en zien eigenlijk geen andere optie.

  Lees meer

 3. Standpunt NVR over het Coronavirus 28 februari 2020

  Vandaag heeft de NVR een officieel standpunt ingenomen inzake Coronavirus en reuma medicatie. Het luidt als volgt:

  Lees meer

 4. Coronavirus 26 februari 2020

  Met de komst van het Coronavirus en besmettingen die steeds dichterbij komen merken we dat er bij enkele behoefte is aan advies voor mensen die biologische medicatie of klassieke reumamedicijnen (csDMARD’s) gebruiken. Onderstaande informatie hebben wij voorgelegd aan onze medische adviseurs. Overigens zal de Nederlandse Vereniging voor Reumatologie (NVR) binnenkort met een officieel standpunt komen.

  Lees meer

 5. Blog van Ralph Stoové  4 oktober 2019

  Ralph Stoové  schrijft 1 à 2 x per maand een blog over zijn leven met Bechterew. Hij doet dit op een openhartige, humoristische en soms ontroerende wijze.

  Lees meer

 6. Stand van Zaken 4 oktober 2019

  De zomer ligt voor dit jaar alweer achter ons. Tijd om de draad weer actief op te pakken want we hebben een volle agenda voor de komende periode. In juni hebben we onze initiatieven en ideeën uitgebreid toegelicht en beloofd regelmatig een update te geven. Achter de schermen wordt in ieder geval hard gewerkt aan een aantal belangrijke projecten. Twee belangrijke projecten willen we even uitlichten.

  Lees meer

 7. Presentaties LUMC 4 oktober 2019

  Op 19 september zijn Nicoline en Mark vanuit het bestuur én als patiënt naar de “Voorlichtingsavond Axiale SpA (ziekte van Bechterew)” in het LUMC geweest. Deze voorlichtingsavond werd georganiseerd door:

  Lees meer

 8. Reuma raakt de vrouw harder 4 oktober 2019

  Vrouwen ondervinden meer klachten bij de behandeling van reuma dan mannen. Toch wordt er door artsen onvoldoende rekening gehouden met deze verschillen. Kort voor de zomer presenteerde kennisinstituut Nivel een onderzoek waaruit blijkt dat meer aandacht voor man- vrouwverschillen gerechtvaardigd zou zijn. In oktober start het vervolgonderzoek.

  Lees meer

 9. Nieuws van het bestuur en vraag naar jouw hulp 19 juni 2019

  Het is alweer enige tijd geleden dat er een nieuwsbrief is verschenen die niet alleen over ons volleybaltoernooi ging. Dat heeft een aantal redenen gehad die we graag toelichten.

  Lees meer

 10. Introduceer jouw vereniging 19 juni 2019

  Frank van Stiphout van BPV Nijmegen had naar aanleiding van onze vraag om hulp vraag een goed idee: Laat Bechterew patiëntenverenigingen zichzelf bij toerbeurt introduceren in onze nieuwsbrief.

  Lees meer