Welkom

Welkom op de website van Stichting Axiale SpA Nederland, de organisatie in Nederland voor mensen met de ziekte van Bechterew. Kijk op je gemak rond binnen onze website en wij horen het graag als je iets mist of onjuist vindt.
Veel kijk- en leesplezier!

Vraag aan deskundige

Heb je na het lezen van de artikelen op onze website nog vragen die te maken met de ziekte van Bechterew, stel die dan aan onze ervaringsdeskundige.

 

Actueel:

 1. Blog van Ralph Stoové  4 oktober 2019

  Ralph Stoové  schrijft 1 à 2 x per maand een blog over zijn leven met Bechterew. Hij doet dit op een openhartige, humoristische en soms ontroerende wijze.

  Lees meer

 2. Stand van Zaken 4 oktober 2019

  De zomer ligt voor dit jaar alweer achter ons. Tijd om de draad weer actief op te pakken want we hebben een volle agenda voor de komende periode. In juni hebben we onze initiatieven en ideeën uitgebreid toegelicht en beloofd regelmatig een update te geven. Achter de schermen wordt in ieder geval hard gewerkt aan een aantal belangrijke projecten. Twee belangrijke projecten willen we even uitlichten.

  Lees meer

 3. Presentaties LUMC 4 oktober 2019

  Op 19 september zijn Nicoline en Mark vanuit het bestuur én als patiënt naar de “Voorlichtingsavond Axiale SpA (ziekte van Bechterew)” in het LUMC geweest. Deze voorlichtingsavond werd georganiseerd door:

  Lees meer

 4. Reuma raakt de vrouw harder 4 oktober 2019

  Vrouwen ondervinden meer klachten bij de behandeling van reuma dan mannen. Toch wordt er door artsen onvoldoende rekening gehouden met deze verschillen. Kort voor de zomer presenteerde kennisinstituut Nivel een onderzoek waaruit blijkt dat meer aandacht voor man- vrouwverschillen gerechtvaardigd zou zijn. In oktober start het vervolgonderzoek.

  Lees meer

 5. Nieuws van het bestuur en vraag naar jouw hulp 19 juni 2019

  Het is alweer enige tijd geleden dat er een nieuwsbrief is verschenen die niet alleen over ons volleybaltoernooi ging. Dat heeft een aantal redenen gehad die we graag toelichten.

  Lees meer

 6. Introduceer jouw vereniging 19 juni 2019

  Frank van Stiphout van BPV Nijmegen had naar aanleiding van onze vraag om hulp vraag een goed idee: Laat Bechterew patiëntenverenigingen zichzelf bij toerbeurt introduceren in onze nieuwsbrief.

  Lees meer